Vad är USB-portarna på Komp till för?

USB-portarna på Komp-enhetens baksida kan användas för extra utrustning som till exempel hörlurar, extra högtalare eller trådbunden nätverksanslutning.

Här är några exempel på vad du kan använda USB-portarna till:

Anslut ljudutrustning till Komp-enheten

Om du vill lägga till fler högtalare, använda hörlurar eller annan liknande utrustning på Komp, måste du ansluta dem via ett av USB-uttagen på baksidan av din Komp-enhet.

1. Du behöver ett externt USB-ljudkort som du ansluter till en av USB-portarna (såvida inte din utrustning har direkt USB-anslutning). Du hittar sådana ljudkort i de flesta elbutiker.
  2. Anslut ljudkortet till en av USB-portarna.
  3. Anslut din utrustning till ljudkortet. Ljud som kommer från Komp kommer nu att gå genom din utrustning.

Anslut Komp till en 4G USB-dongel (Komp-modell EV2)

Om du har Komp-modell EV2 har du inte möjlighet att använda ett 4G SIM-kort, som du kan när du har Komp-modell EV2b. Du kan dock köpa en 4G USB-dongel och ansluta denna till en av USB-portarna på Komp.

1. Skaffa ett data-SIM-kort från en nätverks-/telefonleverantör. Se till att du avaktiverar PIN-koden. Följ instruktionerna från det varumärke som tillhandahåller din 4G-dongel för korrekt installation.
  2. Sätt i SIM-kortet i USB 4G-dongeln och anslut det till en av USB-portarna.
  3. Komp kommer nu att få internet från dongeln och du behöver inte justera några internetinställningar i Komp-appen

Vi har upptäckt att Komp kan ha problem med några 4G USB dongel modeller.
D-Link dongler är det ofta problem med.

Vi rekommenderar er att ta kontakt med kundtjänst innan man köper en dongel.

Anslut Komp till ett trådbundet nätverk

Här behöver du en USB till Ethernet-adapter. Anslut din Ethernet-kabel till adaptern och sätt den i en av USB-portarna.

Obs! Extra utrustning kommer inte att skada din Komp-enhet. Men vi kan inte garantera att all utrustning fungerar med din Komp.