1. Hjelpesenter
  2. Ofte stilte spørsmål

Hva kan jeg bruke USB inngangene på Komp til?

USB portene som du finner på baksiden av Komp enheten din kan brukes til å koble til ekstrautstyr som høytaler, hodetelefoner eller kablet nettverk.

Dette gjøres slik:

Hvordan koble eksternt lydutstyr til Komp

Hvis du vil koble til ekstern høytaler, hodetelefoner eller lignende til Komp, må dette gjøres via et eksternt USB lydkort, med mindre lydutstyret har direkte USB tilkobling. Slike lydkort vil du få hos din nærmeste elektronikk forhandler.

1. Finn fram ditt USB lydkort
  2. Koble lydkortet til en av USB inngangene på Komp
  3. Koble utstyret ditt til lydkortet. Lyd som kommer fra Komp vil nå gå igjennom utstyret du koblet opp

Koble Komp til ett 4G nettverk gjennom USB dongle (Komp modell EV2)

Komp EV2 har ikke mulighet for SIM kort, slik EV2b har. Hvis Komp bruker ikke har internett i huset kan du allikevel ta i bruk 4G internett gjennom en 4G USB dongle. Du vil kunne skaffe deg en 4G dongle hos din nærmeste elektronikk forhandler. Du vil også trenge ett data SIM.

1. Sett SIM kortet inn i donglen. Det er viktig at PIN koden er deaktivert på SIM kortet
  2. Sett donglen inn i en av USB inngangene på Komp
  3. Følg med på lyset til donglen. På de fleste USB dongle er det en lys indikator som forteller om den mottar nettverk eller ikke. Dette kan du lese mer om i bruksanvisning som medfølger din dongle. Hvis den indikerer at det er nettverk skal det også nå være nettverk på Komp

Vi har oppdaget at Komp kan ha problemer med noen 4G USB dongle modeller.

D-Link dongler er det ofte problemer med.

Vi anbefaler å ta kontakt med kundestøtte før man går til innkjøp av en slik.

Hvordan koble Komp til kablet nettverk?

Hvis du skal koble Komp til kablet nettverk vil du trenge en USB til ethernet adapter. Dette finner du hos elektronikk forhandlere. Koble ethernet kabel til denne adapteren. Koble adapteren til en av USB inngangene på Komp.

Ekstrautstyr som kobles til USB på Komp vil ikke skade enheten på noe måte. Men vi kan ikke garantere at alt av ekstrautstyr vil virke på din Komp