Nätverkskrav Komp

Komp behöver en internetanslutning för att fungera. Om du inte har köpt ett 4G-abonnemang hos oss måste du lägga till ett WiFi.

Komp är kompatibel med alla vanliga WiFi-nätverk och kräver en minimum-hastighet på 2Mbps.

Vad händer om vi måste använda ett nätverk som inte är vårt eget?

Om du använder ett WiFi-nätverk på ett äldreboende rekommenderar vi att du skickar den här artikeln till IT-avdelningen, så att Komp kan anslutas till nätverket. Om nätverket du vill använda kräver att du öppnar en webbplats eller interagerar med en webbplats för att komma åt internet (captive portal) stöds det inte av Komp. Offentliga nätverk och nätverk som hanteras av någon annan än dig själv skyddas ofta av captive portaler eller andra restriktioner som inte tillåter Komp att ansluta till nätverket. Kontakt ansvariga IT-avdelning om nätverket är skyddat med captive portal, så att de kan godkänna Komp att komma åt nätverket. Allt de behöver göra är att vitlista MAC-adressen till Kompen i sina system. Du hittar MAC-adressen i Komp-appen > Inställningar > Om Komp.

Vad gör vi om vårt nätverk inte stöds?

Vår nyaste Komp-modell (EV2b) har ett integrerat SIM-kort som du kan aktivera med 4G direkt från appen. Läs mer om vårt 4G-abonnemang här

Om du önskar att använda en annan 4G-lösning än vad vi erbjuder kan du köpa en 4G-dongle som du sätter in i en av USB-ingångarna på baksidan av Komp. Om SIM-kortet inuti donglen är aktivt och utan PIN-kod ska Komp automatiskt ansluta till 4G. Ett annat sätt är att skaffa en mobil router. Klicka här för information om hur du ansluter en router

Vilka nätverks-säkerhets-mekanismer stöder Komp?

Komp stöder öppna nätverk och nätverk som skyddas av WEP / WPA / WPA2 Personal / Enterprise. Den stöder specifikt WPA Enterprise 802.1x (PEAP). Nätverk som kräver http-proxy eller brandväggar som blockerar alla portar från nätverket stöds inte.

Vilka trådlösa standarder stöder Komp?

802.11 ac/a/b/g/n (2.4GHz + 5GHz, 2x2 MU-MIMO)

Följande portar i nätverket måste vara tillgängliga för Komp

TCP port 443:

ev-grpc.noisolation.com

ev-gateway.noisolation.com

upgradesrv.noisolation.com

upgradesrv1.noisolation.com

dtsc.noisolation.com

UDP port 443:

kinesisvideo.eu-central-1.amazonaws.com

UDP port 123:

no.pool.ntp.org

time1.google.com

time2.google.com

time3.google.com

time4.google.com

Komp kommer att försöka upprätta videosamtalet med valfritt portnummer på UDP, eftersom det ofta tillåter användning av peer-tp-peer-kommunikation. Detta ger bättre prestanda och mindre fördröjning.