Nettverkskrav for Komp

Komp trenger en tilkobling til internett for å fungere. Hvis du har kjøpt Komp etter 28. november 2022, er 4G-abonnementet automatisk inkludert. Legg til WiFi hvis mobilnettverket ikke er tilstrekkelig i ditt område.
Komp er kompatibel med alle standard WiFi-nettverk og trenger en minimumshastighet på 2mbps.

Hva om vi må bruke et nettverk som ikke er vårt eget?

Ønsker du å koble Komp til et nettverk på et sykehjem, anbefaler vi å videresende denne artikkelen til den aktuelle IT-personen på stedet. Slik at de kan de sørge for at Komp kan kobles til nettverket. Hvis nettverket du vil bruke krever at du ser på eller samhandler med en nettside for å få tilgang til internett (captive portal), støttes det ikke på Komp. Offentlige nettverk og nettverk som administreres av andre enn deg selv, er ofte beskyttet av captive portaler eller andre restriksjoner som ikke lar Komp koble til nettverket.
Ta kontakt med ansvarlig IT-avdeling dersom nettverket er beskyttet av en captive portal, slik at de kan godkjenne Komp for å få tilgang til nettverket. Alt de trenger å gjøre er å hviteliste Komp MAC-adressen i sine systemer. Du finner MAC-adressen i Komp-appen > Innstillinger > Om Komp.

Hva gjør vi hvis nettverket ikke støttes?

Vår nyeste Komp-modell (EV2b) har et integrert SIM-kort som du kan aktivere med 4G direkte fra appen. Les mer om vårt 4G-abonnement her.
Hvis du ønsker å bruke en annen 4G-løsning enn det vi tilbyr, kan du anskaffe en mobil bredbåndsruter. Klikk her for en veiledning om hvordan du kobler til en ruter.

Hvilke nettverkssikkerhets mekanismer støtter Komp?

Komp støtter åpne nettverk og nettverk beskyttet av WEP / WPA / WPA2 Personal / Enterprise. Den støtter spesifikt WPA Enterprise 802.1x (PEAP). Nettverk som krever http-proxy eller brannmurer som blokkerer alle porter ut av nettverket støttes ikke.

Hvilke trådløse standarder støtter Komp?

802.11 ac/a/b/g/n (2.4GHz + 5GHz, 2x2 MU-MIMO)

Følgende porter på nettverket må være tilgjengelige for Komp

TCP port 443:

ev-grpc.noisolation.com

ev-gateway.noisolation.com

upgradesrv.noisolation.com

upgradesrv1.noisolation.com

dtsc.noisolation.com

UDP port 443:

kinesisvideo.eu-central-1.amazonaws.com

UDP port 123:

no.pool.ntp.org

time1.google.com

time2.google.com

time3.google.com

time4.google.com

Komp vil prøve å etablere videosamtalen ved å bruke et hvilket som helst høyt portnummer på UDP, da det ofte vil tillate bruk av peer-to-peer-kommunikasjon. Dette gir bedre ytelse, og mindre forsinkelse.